Bowlingi Kim Buldu

Bowlingi Kim Ä°cat Etti

Bowling’in bulunuşu taş devrine kadar uzanıyor aslında. Flinders Petrie, bir İngiliz antropolog eski zamanlarda bu oyuna dair kanıtlar bulmuştur. Flinders Petrie, arkeologlardan oluşan bir ekip ile birlikte, 1930 yılında Mısır’da yaptığı çalışmalarda bowling’e benzer bir oyunun oynandığına dair kanıtlar bulmuştur.

Küçük bir çocuğun mezarından çıkarılan ilkel objeler arasında bulunanlar bowling icat edenlerin Mısırlılar olduğuna işaret eden ilk bulgular olarak tarihe geçmiştir. Fakat, zaman içerisinde bowling sporuna benzer oyunlara ait başka yerlerde de kalıtlar bulunmaya devam etmiştir. Bu keşifler bowling i Mısırlıların bulduğu varsayımında tartışmalara yol açmıştır.

Bowling’in icadı ile ilgili diğer olası iddialardan bir tanesi William Pehle adında bir Alman tarihçi tarafından ortaya atılmıştır. William Pehle oyunun bulunuş tarihinin MS 300 lerde olduğunu ve oyunun mucidinin Almanlar olduğunu iddia etmektedir. Bowling oyununun dini törenlerde kişinin günahları varsa onları belirlemek için kullanıldığını belirtmiştir. William Pehle’ye göre Alman rahipler Bowling’i insanların inançlarını test etmek için bir yol olarak kullanmışlardır.

Başka bir olası iddia da İngilizlerce ortaya atılmıştır. Onlar da bowling ‘i icat edenlerin kendileri olduğunu savunmuşlar oyunun ilk olarak 1100 lü yıllarda oynandığını belirtmektedirler. İngiltere’de oyuna ait, dokuz iğne, skittles ve yarım kase olmak üzere bir birkaç isim ortaya atılmıştır. Bu oyunun İngilizler arasında oldukça popüler bir oyun olduğu belirtilmiştir. Kral III. Edward, 1366 yılında oyun hakkında bir bildiri yayınladığına dair kayıtlar bulunmaktadır. Bu bildiri, Bowling in askerler için oldukça oyalayıcı olduğunu ve oyuna yasak koyduğu ile ilgilidir.

17. yüzyılda Amerika’ya göç edenler oyunun bir çok versiyonunu türetmişler ve Amerika’nın en popüler oyunlarından bir tanesi olmasını sağlamışlardır.



Bowlingi bovling, bovlink, bovlinki, Kim İcat Etti 
kulandı ne zaman nasıl niçin neden nezaman icad edildi bulundu, kullanıldı, hakkında ile ilgili açıklama bilgi yardım ödev

Â