NATO Günü 4 Nisan

DİĞER DÖKÜMANLARI İÇİN TIKLA  

 

Nato günü ile ilgili hakkında konulu konusunda hakkında yazı

  NATO’nun Altyapı Programı, Tanımı, Tarihçesi nedir nasıldır

A. Tanımı:

 NATO Alt Yapı Programı; Askeri Kuvvetleri desteklemek için ihtiyaç duyulan ve NATO Alt Yapı Envanterinin bir bölümü olan binalar, kolaylık tesisleri, teçhizat ve sistemler ile istisnai durumlarda sabit tesisler yerine hizmet eden seyyar tesisleri temin etmek için tesis edilen bir programdır.

   

B. Tarihçesi:

 NATO kuruluş antlaşmasının beşinci maddesi " NATO üyesi ülkelerden birine yapılan saldırının NATO'nun tüm üyelerine yapıldığı kabul edilecektir" şeklinde   ifade edilmiştir. Bu konu yeni NATO stratejisinde de yer almaktadır. Bu madde ile NATO savunmasının bir bütün olduğu vurgulanmaktadır. Bunun tabii bir sonucu olarak, savunmaya yönelik alt yapı tesislerinin barıştan itibaren inşası için, üye ülkelerin katkı payları ile bir fon oluşturulması fikri ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede üye ülkeler ekonomik güçleri oranında katkı yapmaktadırlar..

 

     .

Hakkında bilgi,  ile ilgili hakkında konulu konusunda şiirler, şir, en güzel şiirler , kutlamaları, kutlaması, hakkında, ile, ilgili, in, gerekli dökümanlar yazılar, kompozisyon, şiir, resim, foto,haftası, günü,hakkında ile ilgili, açıklama, bilgi pano için, için, şiir, hikaye, kutlama programı, kompozisyon, ödev,konuşma metni

 

 

 

 

 

Â