Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği TEOG ERLEŞTİRME SONUÇLARI bugün açıklandı. Öğrenciler E-okul üzerinden Tc.Kimlik No ve doğum tarihleri ile kazandıkları liseleri öğrendiler. Çoğu öğrenci kazandığı okuldan memnun olmadı. Peki kazandığı liseyi beğenmeyen öğrenciler ne yapacak? İşte bu durumda TEOG Nakilleri başlıyor... Bugün MEB Teog nakil işlemleri için boş kontenjanları açıklayacak. 

 Nakil Başvuruları Başladı... Nakil Başvuruları E-Okul üzerinden yapılacak. İşte TEOG Lise Nakil Başvurusu Linki...

 

NAKİL BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLA >>>

 İŞTE BOŞ KONTENJANLAR...

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLA >>>

 BOŞ KONTENJANLAR 2 Cİ LİNK İÇİN TIKLA >>>

 

Ortaokul 8.sınıftan mezun olan binlerce öğrenci liselere yerleşmek için bugünü bekliyordu. Bugün lise yerleştirme sonuçları açıklandı ve kazandıkları okulu öğrendiler. Bazı öğrenciler bu sonuçlardan memnun olmadı. bu durumda yapacakları iş nakil yaptırmak olacak. İşte nakil işlemleri...

 LİSE NAKİLLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Nakiller 17 ağustos 2015 tarihinde yapılacak...

Öğrenciler teog nakillerinde 3 kez nakil başvurusu yapabilecek. İlk nakil başvurusu 17 Ağustos 2015, ikinci nakil başvurusu 24 Ağustos 2015, Üçüncü nakil başvurusu ise 31 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak... İşte nakil işlemleri tarihleri...

14 Ağustos 2015 TEOG Boş Kontenjanların Açıklanması

17 Ağustos 2015-21 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması

24 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı

24 Ağustos 2015-28 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması

31 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı

31 Ağustos-4 Eylül 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması

07 Eylül 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı

07 Eylül 2015-10 Eylül 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması

11 Eylül 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

LÄ°SE NAKÄ°LLERÄ° NASIL YAPILACAK?

 İsteyen öğrenciler 17 ağustos 2015 tarihinden itibaren TEOG yerleştirmesine esas nakil başvurusu yapabilecek.  Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

 Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

 Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. 

Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

  

TEOG nakil işlemleri ne zaman yapılacak?

TEOG nakilleri nasıl yapılır? TEOG nakil işlemleri hakkında merak edilen sorular ve cevapları

 Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde TEOG yerleştirme sonuçları başladı. Takvimin bundan sonraki kısmında ise nakil işlemleri başlayacak. Nakil işlemleri konusunda öğrenci ve velilerin merak ettiği pek çok soru var? Bu yazımızda sizlere TEOG nakil dönemi nakil hakkında sorular ve cevaplarını paylaşacağız. TEOG nakilleri hakkında merak edilen tüm soruların cevabı bu yazıda.

 

1- Nakil Dönemi Başlangıç Tarihi Ne Zaman? TEOG nakil dönemi 25-28 Ağustos tarihleri arasında. Bu tarihlerde mesai saatleri içinde nakil yaptırmak isteyen öğrenciler ve veliler kurumlarına başvuru yaparak nakil işlemlerini yürütebilir. Nakil işlemleri 29 Ağustos tarihinden saat 19:00'da yapılacak ve tamamlanacak. Daha sonra haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri devam edecek.

 2- Nakil Nasıl Yapılır? Nakil yapılması için öğrencinin öncelikle 9. sınıf veya lise hazırlık sınıfına kesin kaydını yaptırmış olması gerekiyor. Kurumunda kesin kaydı bulunan öğrencinin açık bulunan ve gitmek istediği başka bir kontenjana kayıt yaptırması mümkün olacak. Başka okullara nakil yapılırken taban puanı sınırlaması olmayacak. Yani okula herkes başvuru yapabilecek. Başvuru yapanlar arasındaki en yüksek puanlıdan başlamak üzere yapılan sıralama ve kontenjana göre kayıtlar alınacak. Yerleştirmeye yönelik talepler öğrenci velisi tarafından yapılacak.

 3- Nakil işlemlerinin sonuçlarını nereden öğreneceğiz? Nakil işlemlerinin sonuçları e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden açıklanacak. Öğrencinin nakil için başvurduğu okula yerleşip yerleşmediğini sisteme girerek öğrenmesi gerekecek.

 - Özel okula kayıt yaptırmaki isteyenler nasıl bir yol izleyecek?

 MEB tarafından otomatik sistemle bir devlet okuluna yerleştirilen ancak özel okula nakil yaptırmak isteyen öğrenci ve veliler kaydı otomatik olarak yapılan okul müdürlüğüne başvuruda bulunup bir dilekçe yazarak özel okula geçiş talebinde bulunacak. Nakil işleminizi bundan sonra bu okul yürütecek. Kayıt yaptırılmak istenen özel okula nakil için yazı gönderilecek ve böylece nakil işleminiz tamamlanmış olacak.

 5- Nakillerde TEOG puanının önemi nedir? Nakillerde aslında TEOG puanının hiçbir önemi yok. Öğrenci kontenjan varsa ve başvuru sayısı kontenjanı karşılıyorsa puanlarına bakılmaksızın istediği okula nakil yaptırabilir. Ancak başvuru sayısı kontenjandan fazlaysa TEOG puanı etkili olacaktır. TEOG puanı en yüksek olan başvuru yapan öğrenci okula birinci sıradan yerleşecek, daha sonra kaç kontenjan açılmışsa alımlar yine bu sıralamayı takip ederek yapılacaktır. Yani puanınızın düşük veya yüksek olması sadece kontenjan yetersizliği durumunda işinize yarayacaktır. Bunun dışında zaten liselere nakil yaptırırken lise taban puanlarına göre alımlar yapılmamaktadır.

 6- İlk başvurmanın bir avantajı var mı? Nakil işlemlerinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk veya son başvurmanın hiçbir yararı veya zararı yoktur. Zaten alımlarda puana göre işlem yapılacağı için hiçbir şekilde ilk veya son başvurmak kişiye avantaj veya dezavantaj sağlamayacaktır. Önemli olan başvuru sırası değil başvuru puanıdır.

  7- Puanımdan yüksek bir okula yerleşebilir miyim? Sistemin değişik bir özelliği ve cevabımız evet. Eğer kontenjan açığı fazlaysa ve başvuru sayısı yeterli değilse, küçük bir ihtimal dahilinde sizin kendi puanınızdan yüksek bir puanlı okula yerleşme ihtimaliniz bulunmaktadır. Konuyu şöyle özetleyelim. Mesela siz 250 puan almış bir öğrenci olarak 350 puanlık bir okula nakil işleminde bulunmak istiyorsunuz. Okulun kontenjanı 15, başvuru sayısı 14. O zaman siz kendi puanınızdan 100 puan daha yukarıda olan bu okula kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer okulun kontenjanı 15, başvuru sayısı 15'in üzerindeyse başvuranları puanları önemli olacaktır. Başvuru yapan kişiler arasında puanınız yüksekse bu okula yerleşme ihtimaliniz yine bulunmaktadır.

  8- Kaç okula başvuru hakkım var? Nakil işlemleri 25 Ağustos tarihinde başlayacak ve her hafta belirlenen tarihlerde yapılacak. Yani nakiller tek bir sefer değil okulların başlayıp üstünden bir hafta geçtiği tarihe kadar devam edecek. Her hafta bir okula başvuru hakkınız bulunmakta. Eylül sonuna kadar her hafta istediğiniz bir okula nakil başvurusunda bulunabilirsiniz. Ekim ayı itibarıyla taban puanlar belirleneceği için ekim ayından sonra yapacağınız nakil başvurularında artık taban puanı engeliyle karşılaşacaksınız. Eğer ekim ayına kadar hiçbir başvurunuz kabul edilmezse artık bundan sonra kendi puanınıza eşit veya daha düşük okulları tercih etmekten başka bir çareniz kalmayacak.

 9- Nakil dönemi bitiş tarihi ne zaman? Nakil dönemi aslında hiçbir zaman bitmiyor. Nakiller her zaman yapılabilir. İki türlü nakil vardır. Yerleştirme dönemi nakil işlemleri ve normal nakil dönemleri. Yerleştirme nakil dönemlerinde öğrencilerin aldıkları puanlar etkilidir ve bu döneme sadece liselerin hazırlık veya 9. sınıfına kayıt yaptırmış olanlar bir kez faydalanabilir. Bundan sonraki süreçte artık yerleştirme dönemi nakillerine başvuru yapılamaz. İleriki süreçlerde okul değiştirirken normal nakil döneminde okul değişikliği yapılmaktadır. Bu da 9. sınıftan sonra yapılan nakilleri kapsar.

 10- Nakil işlemleri ne kadar sürede biter? Nakil işlemleri öğrencinin kayıtlı olduğu okulda bilgisayar üzerinden internet ortamında yapılmaktadır ve eğer gideceğiniz okulu belirlemişseniz bu işlemin yapılması bir iki dakika kadar kısa sürer. Bazı veliler okullarda tanıdık bir öğretmen veya yönetici olursa nakil işlemi kısa sürer mi diye merak ediyor ancak okulda tanıdık birinin olması öğrenciye ve veliye hiçbir fayda sağlamayacak çünkü işlem internetten yapılıyor ve zaten yeterince hızlı. Sizin nakil işleminde sadece olursa sıra beklemeniz gerekecektir.

   

TEOG Nakil İşlemleri Nasıl Olacak ? TEOG Nakil İşlemleri sonuçları sorgula. TEOG Nakil işlemleri nasıl yapılıyor ? TEOG Nakil durumu sorgulama. TEOG Nakil İşlemleri sorgulama. TEOG Nakil İşlemleri nasıl yapılacak ? TEOG Nakil sistemi nasıl oluyor ? TEOG Nakil işlemleri için tıkla. TEOG Nakil işlemleri nasıl olacak ? TEOG Nakil işlemleri nasıl yapılacak ? TEOG Nakil işlemleriyle ilgili detaylar burada. İşte TEOG Nakil İşlemleriyle ilgili merak ettikleriniz.. yerleştirme sonuçları açıklandı. 1 milyon 136 bin 546 öğrenci liseye yerleştirildi. Okullar arası geçişlerde puan üstünlüğüne bakılacak.TEOG nakil başvuruları ne zaman yapılacak? TEOG yerleştirme sonuçları öğren.TEOG Tercih Sonuçları açıklanıyor. TEOG Sorgulama Ekranı! TEOG tercih sonuçları öğren, TEOG sonuçları, Velilerin ve binlerce öğrencinin sabırsızlıkla beklediği TEOG tercih sonuçları açıklanıyor. MEB TEOG takviminde sonuçların 22 Ağustos tarihinde açıklanacağını daha önce duyurmuştu.

TEOG Yerleştirme Sonucu sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. MEB TEOG Tercih sonuçları... TEOG Tercihleri sona erdi, lise adaylarının heyecanlı bekleyişi başladı. TEOG Tercihleri açıklandı mı? Lise adayları heyecanla beklediği TEOG Yerleştirme sonuçları açıklanıyor mu? TEOG Sınav Sonuçları, TEOG Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2014-2015 TEOG Yerleştirme Takvimi. 2014 TEOG Tercih sonuçları. TEOG Yerleştirme sonuçları. Milli Eğitim Bakanlığı Lise tercih sonuçları a olacak TEOG MEB Tercih İşlemleri..MEB TEOG 2014 Tercih Sonuçları (e - Okul Veli Bilgilendirme Sistemi), TEOG Puan Hesaplama İşlemleri MEB TEOG Sonuçları, 2014 MEB TEOG Soru Ve Cevapları, TEOG Çıkmış Soru Ve Cevaplar, TEOG Sınav Sonuçları , TEOG Tercih Sonuçları, TEOG Milli Eğitim Bakanlığının Açıklama Yapmasıyla birlikte Her An Açıklanabilir, TEOG Tercih Sonuçları Öğrenmek İçin bu adreste kalınız..Lise Kayıt İşlemleri, Lise Kayıt Zamanları, Lise Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler.. TEOG Yerleştirme SOnuçları Tıkla Sorgula, Temel Ortaöğretime Geçiş SInavı (TEOG) Tercih Sonuçları Bugün Yarın Açıklanması Bekleniyor. TEOG 2014 MEB Tercih Sonuçları Açıklanır Açıklanmaz Haberimizde Olacak? TEOG Tercih SOnuçları Açıklandımı? 2014 MEB TEOG Lise Taban ve Tavan Puanları Belli Oldu, MEB TEOG 2014 Tercih Sonuçu 

 

teog nakilleri, teog nakil basvurusu ne zamani, 2015 lise nakilleri, 2015 teog okul değiştirmek, 2015 nakiller ne zaman, lise değiştirmek, liseyi değiştirmek nasıl yapılır